El cofundador de Veguanary llança Veg Capital fons d’inversió vegà sense fins de lucre

L’empresari vegà i cofundador de l’organització basada en plantes Veganuary, Matthew Gloves, va llançar Veg Capital fons d’inversió vegà. Veg Capital només vol fer costat financerament a les companyies de plantes i productes orgànics que desenvolupen i ofereixen aliments lliures d’animals, i donen tots els beneficis a organitzacions de benestar animal a Europa.

Veg Capital proporcionarà els anomenats fons àngel, llavor i Sèrie A per a noves empreses i emprenedors que estan actius en el camp de les proteïnes alternatives. Hi ha un enfocament particular en els aliments d’origen vegetal i conreats, com les alternatives a la carn, llet i ou d’origen vegetal.

Les inversions de fons de risc privat en l’etapa inicial seran d’entre $62.960 i $314.800, amb espai per a inversions més grans. Tots els beneficis obtinguts pel fons seran donats a organitzacions benèfiques al Regne Unit i Europa que treballen per a protegir i conservar als animals.

En aquest context, Glover va dir: “El nostre objectiu és augmentar l’oferta d’aliments vegans i reduir la demanda de productes animals. Invertim en aliments d’origen vegetal i després, a través de la nostra filantropia, ajudem a crear consciència i augmentar la demanda d’aquests aliments. Aquest és el doble activisme”.

Veg Capital ja ha proporcionat fons a vuit companyies de proteïnes alternatives. Aquestes inclouen Mighty Pea, amb seu a Leeds, les alternatives de llet de la qual a base de pèsol es venen en algunes de les cadenes de supermercats més grans, com Sainsbury’s i M&S. Altres companyies són el supermercat online 100% vegetal TheVeganKind i la marca vegana Good Catch Foods, coneguda per les seves alternatives de peix vegetal.