Indústria alimentària: reemplaçar la carn amb alternatives saludables

És hora que la indústria alimentària assumeixi la responsabilitat de reduir la producció mundial de carn amb alternatives saludables a la carn.

Com a part de l’Atlas Challenge, l’organització global de benestar animal FOUR PAWS ha publicat un nou informe en el qual es demana a les empreses de la indústria alimentària que redueixin el seu subministrament de carn, i que promoguin alternatives vegetals i substituts innovadors de la carn.

Els serveis de lliurament de comandes

Els serveis de lliurament han d’incloure la reducció de la carn en la seva responsabilitat social corporativa, simplificar la cerca d’alternatives vegetals, i encoratjar als restaurants associats a oferir més plats sense carn. Dels 14 serveis de lliurament online líders en el món amb els quals FOUR PAWS va contactar, només cinc, JUST EAT, Deliveroo, Delivery Hero, Foodora i TakeAway, van participar en l’enquesta.

En la classificació continguda en l’informe, la majoria de les 14 companyies van aconseguir una puntuació baixa a mitjana. Només un servei de lliurament – JUST EAT – va aconseguir una millor puntuació.

La majoria dels serveis de lliurament han desenvolupat estratègies actuals de protecció del clima i el medi ambient. FOUR PAWS assenyala que cap companyia ha escrit directrius sobre la reducció de carn fins al moment.

Ajudar al clima i al medi ambient

Una clara focalització en la reducció de la carn ajuda al clima i al medi ambient. En temps de cisi climàtica, la majoria de les plataformes de comandes d’aliments depenen de bicicletes i paquets ecològics. Però ignoren el fet que, en particular la ramaderia intensiva, té enormes efectes negatius en els animals i el medi ambient.

És d’esperar que, arran de les iniciatives positives ja implementades per algunes companyies, com foodpanda a Singapur, moltes altres segueixin el seu exemple. Els serveis de lliurament han d’implementar mesures específiques per a promoure opcions i pràctiques alimentàries respectuoses amb el medi ambient i els animals.

The FOUR PAWS Atlas Challenge

FOUR PAWS vol acabar amb l’agricultura industrial. La ramaderia industrial significa un immens sofriment animal. Però que també és una de les principals causes de la crisi climàtica mundial. Milers de milions d’animals han de viure en condiciones indignes cada any. S’engreixen, transporten i sacrifiquen en condicions indignes. Es talen valuoses poblacions d’arbres per al seu manteniment i farratge, es contaminen les aigües, es destrueixen els sòls, i s’alliberen gasos d’efecte hivernacle que són perjudicials per al clima.

El nou projecte FOUR PAWS Atlas Challenge té com a objectiu persuadir als principals actors de la indústria alimentària. Plataformes de comandes d’aliments, supermercats, cadenes de menjar ràpid i companyies d’aliments poden ajudar a reduir el subministrament i l’ús de carn i, en el seu lloc, optar per alternatives basades en plantes i substituts de la carn. La indústria alimentària ha d’assumir la responsabilitat, i a desenvolupar una estratègia sostenible per a posar fi a l’explotació de la naturalesa i els animals.

Indústria alimentària: alternatives saludables a la carn