Crisi del coronavirus: la indústria alimentària assegura el nostre subministrament tots els dies

Com afecta el coronavirus COVID-19 a la demanda d’aliments? Qui assegura la reposició puntual? I per què les compres de hàmster no tenen sentit?

En plena crisi del coronavirus COVID-19, la indústria alimentària assegura el nostre subministrament tots el dies? Moltes persones estan preocupades pel COVID-19, no només per la seva salut, sinó també per un possible problema: hi ha suficient menjar per a tothom?

Els temors són comprensibles, atès que estem en una situació excepcional sense precedents. Però tots hem de tranquil·litzar-nos: Catalunya pot assegurar el subministrament d’aliments locals i d’alta qualitat de manera sostenible. Els nostres camps, els nostres petits elaboradors, i les nostres fàbriques, produeixen quantitats suficients per a tot el país, també en aquests moments.

El subministrament a Catalunya d’aliments locals segurs i d’alta qualitat està assegurat de manera sostenible. Les nostres fàbriques produeixen quantitats suficients per a tot el país, també en aquests moments.

Què està fent la indústria alimentària per a proveir a les persones?

Els nostres més de XXX fabricants d’aliments estan treballant a tota velocitat en operacions moltes vegades de diversos torns, perquè les botigues i els prestatges romanguin ben assortits en el comerç. Molts d’aquests fabricants treballen les 24 hores, han augmentat ràpidament les seves capacitats i enfortit la seva logística. Hem d’agrair als més de XX.XXX empleats en la nostra indústria alimentària que estiguin fent grans coses. Gràcies al seu compromís extraordinari, ús de dies de vacances i els molts torns especials els set dies de la setmana, asseguren la producció sense problemes d’aliments.

La demana de certs productes ha augmentat considerablement

Els aliments que duren molt temps són particularment demandats, com els productes enllaunats, la pasta, el sucre i la farina, que també són necessaris per al seu posterior processament en pa, pastissos, productes enfornats i altres preparacions alimentoses.

La població ha de comprar les quantitats habituals per a la seva llar. Les compres excessivament voluminoses (de hàmster) no són necessàries. Hi ha suficient menjar per a tots i els fabricants s’encarreguen constantment dels subministraments.

La població ha de comprar les quantitats habituals per a la seva llar. Les compres de hàmster no són necessàries. Hi ha suficient menjar per a tots i els fabricants s’encarreguen constantment dels subministraments.

Com afecta la situació actual al subministrament

Hi ha suficients aliments i begudes bàsics per a totes les persones. Altres productes de l’àmplia gamma de productes domèstics també estan disponibles en la quantitat i qualitat habituals. Les nostres empreses produeixen tots els dies i els lliuren al comerç d’aliments.

Prioritat: protegir els empleats de producció d’aliments de la infecció

La higiene i la desinfecció són bàsicament imprescindibles en la producció d’aliments. Això està garantit des del principi per estrictes estàndards i controls d’higiene.

A més, les companyies han de prendre més mesures per a protegir millor la salut dels empleats. S’han d’activar plans especials de crisis i establir diferents torns amb equips separats, per mantenir els contactes el més reduïts possibles i poder delimitar-los clarament en cas d’una infecció.

Lliçons apreses els últims dies i setmanes

Ha quedat clar que la producció d’aliments és part de la infraestructura crítica de Catalunya. Els esdeveniments causats per la pandèmia del coronavirus COVID-19 mostren la importància de les empreses manufactureres a Catalunya. Asseguren el subministrament a milions de persones, tant en funcionament normal com en temps de crisi. Esperem que això sigui recordat.

Coronavirus COVID-19 i indústria alimentària