Víctor Gonzalo, millor pastisser de postres de restaurant a Fòrum Gastronòmic Barcelona 2019

La cuina dolça i la nova gastronomia europea protagonitzen la segona jornada del saló

El xef Víctor Gonzalo (ABaC) ha estat designat com a millor pastisser de postres de restaurant a la final dels V Premis TheBestDessert – Espaisucre, mentre que la proposta del xef Daniel Rosado (Casa Ana María) s’ha alçat amb el premi Valrhona a les millors Postres de Restaurant de xocolata. Els xefs Jordi Cruz (Àbac ***), Jordi Roca (El Celler de Can Roca ***), Albert Adrià (Tickets *), René Frank (CODA, Berlín), Jordi Butrón i Xano Saguer (Essence by Espaisucre) han format part del jurat que ha triat els guardonats. Durant la segona jornada de Fòrum Gastronòmic Barcelona, que se celebra al recinte Montjuïc de Fira de Barcelona fins demà dimecres 20 de novembre, també han tingut un paper rellevant els joves talents de la cuina europea.

A més de la competició i lliurament de la cinquena edició dels Premis TheBestDessert -organitzats per l’espai experiencial barceloní Espaisucre-, avui s’ha rendit homenatge a Albert Adrià, xef dels restaurant Tiquets * i Enigma *, amb el Premi Pierre Gagnaire en reconeixement a la seva trajectòria.

La segona jornada de Fòrum Gastronòmic Barcelona s’ha caracteritzat per una intensa agenda d’activitats els eixos centrals han estat les postres i els dolços, l’efervescència de la cuina a Europa i el paper de el vi en la gastronomia. Els xefs Jordi Cruz, Sergio i Javier Torres, Oriol Castro, Eduard Xatruch, Mateu Casañas, Nadia Sammut, Kobe Desramaults, William Jorgensen; així com els sommeliers Clara Isamat, Núria Renom, Evelyn de les Ales i Joan Arboix, han intervingut al saló, en què també s’han abordat temes com el paper de el vi en la gastronomia, la sostenibilitat en els aliments del mar o la cuina de l’aigua.

Entre les novetats més destacades presentades al saló es troben la vaixella estrambòtica dissenyada per l’artista Quim Hereu i el xef Jordi Cruz; una mousse de gamba de Palamós; unes esferificacions de mel de taronger, Tío Pepe i vi de nèctar; unes xocolatines amb sal marina o un licor de camamilla, entre moltes altres.

Fòrum Gastronòmic Barcelona reuneix prop de 300 empreses expositores i un centenar d’activitats culinàries i de gestió en què participen al voltant de 45 cuiners que sumen 31 estrelles Michelin. Ponències, tallers, premis, concursos, i sessions monogràfiques sobre el vi i els dolços, entre d’altres tendències, omplen el programa d’saló.

Agenda per demà dimecres 20 de novembre

Entre les activitats que el Fòrum Gastronòmic Barcelona ha programat per demà dimecres 20 de novembre destaquen les següents:

  • IV Campionat d’Espanya de Panettone, organitzat pel Gremi de Pastisseria de Barcelona. Formarà part del jurat el guanyador de l’anterior edició, Jordi Morelló, de la pastisseria Takashi Ochiai, i Giuseppe Pifferetti, autor del Millor Panettone del Món. Espai de Restauració, 10.30h
  • La designació del guanyador tindrà lloc a l’Auditori a les 18h.
  • Sessió ‘Barcelona: tendències i nous formats en la restauració’. Hi intervindran Sergi Palacín i Ignacio Ussía (The Alchemix), Artur Martínez (Aürt), Eugeni de Diego (A Pluma) i Jon Giraldo i Jaime Lieberman (Ovnew). Auditori, 12.30h.
  • Els sommeliers Ferran Centelles i Manel Sarasa departiran sobre com innovar en la venda de vi a la restauració. Ateneu, 16:15
  • Premi Cuiner 2019 Fòrum Gastronòmic Barcelona. Es descobrirà qui s’ha alçat amb aquest guardó que distingeix cuiners de Catalunya que utilitzen productes de proximitat: Zhou Mengxin (Somiatruites, Igualada), Isaac Monzó (Cal Trumfo, la Torre d’Oristà), Sergi Ortiz (L’Antic Forn, Cervera), David Rustarazo (Nairod, Barcelona) o Pere Venturós (Terra, Berga). Auditori, 17h

Descarregui el dossier de premsa aquí.