Girona va produir més de mil tones de pomes ecològiques

Girona va produir més de mil tones de pomes ecològiques

La producció de pomes ecològiques a Girona supera les mil tones. Aquesta poma es cultiva actualment a 30 de les 78 hectàrees per a la producció de fruita orgànica. “La poma és la fruita principal que té més potencial en el cultiu biològic”, afirma Elisabet Sànchez, directora de serveis territorials per a agricultura, ramaderia, pesca i alimentació a Girona. Aquesta fruita va ser un dels productes de la Setmana de l’Alimentació Ecològica, celebrada a Girona entre el 19 i el 27 d’octubre.

S’espera que, a Girona, el cultiu de pomes ecològiques sigui més important en els propers anys, a causa del seu “potencial”, ja que a la província es conreen 2.200 hectàrees. La producció orgànica d’arbres fruiters ha crescut de 8 hectàrees el 2000 a 78 hectàrees el 2019, i s’espera que augmenti encara més.

Un exemple del potencial de l’agricultura orgànica és Biobosch, una empresa fundada fa set anys i que produeix al voltant de 500 tones de poma ecològica cada any.