Viladecans: Jornada per impulsar la comercialització del producte local

Viladecans: Jornada per impulsar la comercialització del producte local

Empresaris i empresàries i emprenedors i emprenedores del sector agroalimentari es reuneixen a Viladecans Innovació Empresarial per participar en una jornada de networking anomenada ‘A Viladecans impulsem el producte local’, per tal d’impulsar la seva comercialització a la vegada que es fa difusió dels valors més destacats que estan associats al seu consum.

Producte de proximitat

La jornada ha estat dividida en dues sessions. La primera oberta a tothom i amb tres intervencions que han girat al voltant del producte de proximitat. En primer lloc, Pepa Aymamí, de la fundació Institut Català de la Cuina i de la Cultura Gastronòmica, centra la seva intervenció en les tendències de futur de la restauració i les oportunitats que ofereix el producte de proximitat, en segon lloc, Manuel Bruscas, escriptor i activista sobre el malbaratament alimentari, parla del producte de km 0 com a eina per lluitar contra aquest malbaratament alimentari. Per últim, Marc Sanmartí, director de Serveis d’Empresa de l’ajuntament de Viladecans, ha explicat les diferents experiències de dinamització del sector agroalimentari impulsades des de l’administració.

La segona sessió ha consistit en un networking d’empreses vinculades al sector agroalimentari on empreses de productes locals, empreses elaboradores, comerços i restaurants del territori han pogut establir contactes i promoure acords comercials per tal de crear sinergies. A més, les empreses agroalimentàries han disposat d’un espai de mostra i tast dels seus productes.

Parc Agrari del Baix Llobregat

L’horta de Viladecans representa una important porció del parc agrari del Baix Llobregat, un espai protegit especialitzat en la producció agrària que ofereix a tota l’àrea metropolitana la possibilitat de gaudir de productes frescos de màxima qualitat. Per tant, aquests productes de proximitat que es cultiven constitueixen un recurs estratègic pel desenvolupament econòmic i ofereixen beneficis com la millora de la qualitat de vida dels ciutadans i el desenvolupament sostenible del nostre territori.

Font: Viladecans.cat